tirsdag 17. september 2013

Rotterdam - høsttur

I helgen var jeg på tur med jobben til Rotterdam, som også er første gang jeg besøker Nederland. Selvfølgelig var forventningene store til å besøke dette landet, som er kjent for Floriaden og tulipaner så langt øye kan se. Rotterdam er nok ikke det stedet jeg vil anbefale de, som ønsker å vandre i en oase med grønne planter og blomster i all verdens farger. Selvfølgelig er det ikke mye en rekker på en weekend, men mitt inntrykk er nok at denne byen egner seg best for de som liker storbyer og shopping. Hadde søkt litt på nettet før vi reiste nedover og funnet at det i alle fall var en botanisk hage der.

Erasmus Bridge er kanskje det landemerket folk flest forbinder med Rotterdam.


Tropenburg Tuinen & Arboretum er ikke det letteste stedet å finne frem til. Vi reiste med undergrunn samt trikk, og for de som ikke er behersker det nederlandske språk, så kan det by på utfordringer. Så og si ingen informasjon på engelsk. Heldigvis er nederlendere veldig hyggelige og hjelpsomme, så vi fant frem til slutt. Selvfølgelig er det ikke den mest ideelle tiden på året, men hagen er absolutt verdt et besøk. Den er forholdsvis liten, men veldig koselig og spesiell på sin måte.
Her kan dere få bli med på en liten vandring:

 En av de store attraksjonene i denne hagen tror jeg må være drivhuset med sukkulenter. En helt utrolig samling!
Cotyledon orbiculataEt imponerende insektshotell!
 Trær i alle størrelser og fasonger var det mye av i hagen. Noen av en imponerende størrelse!


Tidligere i år kjøpte jeg et tempeltre (Ginko Biloba) på botanisk hages vårtreff. Ble jo litt misunnelig da jeg fikk se et tempeltre (Ginkgo Biloba) med varigerte blader!!!

Euonymus planipes heter denne busken med noen morsomme røde frukter med hengende oransje frø.

En mengde med broer over "grønne kanaler" er det inne i den botaniske hagen.5 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra turen, morsomt med alle de sukkulentene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Veldig mange artige sukkulenter i ulike former og farger. Litt synd de ikke hadde salg, for da hadde nok noen funnet veien hjem til oss :)

   Slett
 2. Takk for at du tok meg med på en foto-tur i den botaniske hagen. Det er spennende å se hva som kan oppleves i forskjellige byer.
  For en imponerende trestamme du viste bilde av. Mektig!

  SvarSlett
  Svar
  1. En føler seg ganske så liten ved siden av en slik stamme. Det var utrolig mange flotte trær i parken! Veldig lite folk også, så her kunne en virkelig nyte alt i fred og ro.

   Slett
 3. Mye flott i den botaniske hagen, og den variegerte Gingko'en var lekker!

  SvarSlett